Čtyři mladí kajakáři oddílu kanoistiky Lokomotivy Žatec absolvovali v tomto týdnu třídenní soustředění v Praze. Trénovali na tamním kanálu v Tróji.

Oldřich Řáha, Lucie Nesnídalová, Radek Nesnídal a David Milyán pod vedením trenéra Františka Sajdla pilovali mezi brankami techniku, výbušnost, styl a další potřebné dovednosti tohoto olympijského sportu. „Každý trénink jsme měli zaměřený na něco jiného," sdělil trenér František Sajdl.

V poháru zatím úspěšně

Mladí slalomáři na divoké vodě žateckého oddílu mají za sebou jarní část bojů v Českém poháru, koncem léta a na podzim je čekají další závody včetně Mistrovství ČR. A zatím se jim daří. Například Lucie Nesnídalová je druhá v průběžném pořadí Českého poháru, dobře si vede také David Milyán. Oba nastupují mezi staršími žáky.

Na kanálu trénoval i Hradilek

V Praze Troji trénovali na čtyři sta metrů dlouhém kanálu, který patří k těm nejlepším v ČR. Jezdí se tam mistrovství světa i světový pohár.

Kromě toho tam trénují největší české hvězdy slalomu na divoké vodě. Žatečtí kajakáři tak mohli vidět „živě" třeba Vavřince Hradilka, stříbrného z olympijských her v Londýně v roce 2012 a mistra světa z roku 2013. Tento šampionát se konal právě na trojském kanále v Praze.

Za divokou vodou musí jinam

Oddíl kanoistiky žatecké Lokomotivy má dvacítku aktivních kajakářů. Pod vedením trenérů Františka Petříčka, Františka Sajdla a Andrei Milyánové trénují hlavně mezi brankami na Ohři, alespoň jednou týdně se snaží vyjíždět na „divokou" vodu. K tomu jim slouží kanály v Roudnici nad Labem, Veltrusích na Vltavě nebo Roztokách u Křivoklátu na Berounce.