Poslední měsíc školního roku byl v okrese bohatý na soutěže mládeže v karate. Všechny tři oddíly, které působí v tomto regionu, uspořádaly turnaje pro nejmladší adepty bojového umění. Po klání v Podbořanech začátkem června, kde se konal I. ročník Memoriálu Zdeňka Volánka v rámci Krušnohorského poháru za účasti dalších oddílů, pokračoval jako pořadatel oddíl z Loun a na závěr KC Žatec.

Žatečtí karatisté uspořádali soutředění v Lubenci, kde bylo od 13. do 17. června 30 nejmladších závodníků, kteří se v sezoně připravovali pod vedením ligových borců Anny Emingerové a Davida Meduny. Využívali zejména tělocvičen základních škol díky pochopení jejich vedení ZŠ Jižní a Komenského alej. Na soustředění vedl děti s Emingerovu Vojtěch Aschenbrenner. Na závěr se konaly kvalifikační zkoušky před trenérem Rudolfem Šianským, které dopadly úspěšně.

Další soustředění čeká žatecké karatisty od 16. do 22. července na Slovensku v horském hotelu Horec u Piešťan za spolupráce s KK Farmex Nitra. „Jedná se o mezinárodní soustředění mládeže i dospělých, protože kromě nás s Slováků se zúčastní ještě někteří borci z Maďarska a Polska,“ říká žatecký trenér R. Šianský. Bývalý reprezentant a úspěšný závodník, mnohonásobný mistr ČR, už překonal zklamání z umístění žateckých karatistů v nejvyšší soutěži, neboť v samotném závěru klesli až na konečné 4. místo. „V posledních zápasech jsme nebyli kompletní, chyběl zejména Tuček, ale přesto jsme měli zůstat na medailovém umístění. Ta bramborová je nejhorší, co nás mohlo potkat. V novém ročníku to musíme zlepšit, a proto začínáme tak brzy.“