Vítěznou tečku za podzimní částí sezony udělaly žatecké národní házenkářky. Po výhře nad Blovicemi jim patří devátá příčka prvoligové tabulky.

Žatec si v posledním podzimním zápase vytvořil v prvním poločase bezpečné vedení 9:5. Ve druhé části ale ženy Šroubárny trochu polevily, a tak soupeř mohl stahovat. Nakonec Žatec zvítězil nad sousedem v tabulce o jedinou branku 15:14. Nejlepší střelkyní domácích se opět stala Wüstová s devíti trefami, na hřišti se ukázala po návratu z mateřské i Plecitá, která si zapsala jednu trefu.

Žatec - Blovice 15:14 (9:5)

Sestava (branky): Černovská, Andrtová - Zimová, Vlčková, K. Kuželová, Kolářová - Wüstová (9), Čítková (3), Bartoňová (1), Trebulová (1), Janečková, Plecitá (1)

Díky důležité výhře v posledním podzimním duelu má Žatec na kontě osm bodů za čtyři výhry, osmkrát odešly hráčky Šroubárny z prvoligového hřiště poraženy. Žatci patří průběžná devátá příčka, má ale stejně bodů jako osmé Modřany a jen o tři méně než sedmá Rokytnice.

Omlazený celek Šroubárny má naopak náskok tří bodů na desáté Blovice a jedenáctý Božkov, s nímž na jaře začíná. Jaro se rozeběhne 7. dubna, Žatec zajíždí k soupeři. Poslední místo tabulky patří prozatím Studénce, která vybojovala pouhé čtyři body. Na opačném konci tabulky, na prvním místě, jsou se ziskem devatenácti bodů Tymákov, Přeštice a Krčín.