Druhou oslavu vítězství prožily žatecké národní házenkářky po duelu se Starou Vsí. Kádr, který prošel výraznou generační obměnou, se v minulé sezoně a na začátku té letošní hodně trápil, nyní se snad opět „nadechuje“.

Podmínky ve Staré Vsi přitom nebyly ideální. Pršelo a na mokrém povrchu byla cítit nejistota. „Lépe jsme se s těmito podmínkami vypořádávali my, a tak již v poločase jsme si vytvořili dvougólový náskok. Po začátku druhého poločasu jsme odskočili dokonce na rozdíl čtyř branek a tento náskok jsme si udržovali až téměř do konce zápasu,“ radoval se z výhry žatecký trenér Josef Popelka.

Ilustrační foto.
Souboj o lídra I.B třídy rozhodly až penalty, Nové Sedlo v rozstřelu neuspělo

Šroubárna vyhrála 12:10, po poločase 5:3. Šest branek hostů vstřelila Lenka Potěšilová, dřívější opora útočných řad, která se v sestavě objevila po delší odmlce. Čtyři góly přidala do sítě Staré Vsi Kadlecová, po jedné daly Jurkovičová a Bartoňová.

Žatec tak zaznamenal druhé vítězství v letošním ročníku první ligy, předtím uspěl také s Podlázkami. Dívky Šroubárny mají v tabulce ale také čtyři prohry. Se čtyřmi body je Šroubárna aktuálně na šesté pozici tabulky první ligy. Pátý Krčín má stejně bodů, čtvrtá Plzeň o tři více. Lídrem jsou po šesti kolech házenkářky Tymákova se šesti výhrami a žádnou ztrátou.

Sedmé jsou Příchovice, stejně jako osmá Stará Ves mají tři body. Poslední je zatím tým Podlázek s jediným bodem.

V dalším kole čeká na žatecké národní házenkářky hodně těžká práce. Sice budou hrát doma, přivítají ale právě první Tymákov. Začátek zápasu je naplánován na neděli 1. října od 9 hodin. O týden později pak Šroubárna opět bude hrát doma se třetími Přešticemi. 

Stará Ves - Žatec 10:12 (3:5)

Sestava (branky) Žatce: Bobková, Hubená – Dubová, K. Kuželová, Kolářová – Potěšilová (6), Jurkovičová (1), Bartoňová (1), Kadlecová (4), Hoover

Projekt Naši prvňáci. Ilustrační foto
Naši prvňáci: Už zítra představíme žáčky ze ZŠ J. A. Komenského Louny