Společnost Panattoni získala ocenění za nejlepší průmyslový počin roku 2013 v České republice. A to za výstavbu továrny na Plzeňsku, kde najde zaměstnání až 800 lidí. Developerská firma Panattoni působí i v ně-kolika projektech v souvislosti a součinnosti s průmyslovou zónou Triangle Žatec.

„Společnost Panattoni získala ocenění za úspěšný kontrakt na vybudování a následný dlouhodobý pronájem výrobní a skladové haly pro francouzskou společnost Faurecia. Mezi obcemi Nýřany, Úherce a Zbůch vyrostla skladová a výrobní hala o podlahové ploše celkem 27 tisíc metrů čtverečných, což rozlohou odpovídá více než čtyřem fotbalovým hřištím. Zaměstnání tam postupně najde až 800 lidí, kteří budou vyrábět automobilové sedačky pro mnoho odběratelů. Jejich výroba ve Faurecii oficiálně začala letos 18. října," sdělila Alena Žáková ze společnosti Panattoni.

Společnost Panattoni za to získala prestižní ocenění Best warehouse / logistics development pořádané v několika zemích světa, jež pravidelně organizuje mezinárodní časopis CIJ Journal.

Panattoni je developerská společnost, která působí v řadě zemí světa. V ČR připravila projekty také v průmyslové zóně Triangle na Žatecku. „Se zónou Triangle je společnost Panattoni spojená na třech úrovních. Zaprvé je pro kraj developerským partnerem při hledání investorů do zóny. Za druhé má v zóně pozemky a finálně Panattoni stavělo a teď by mělo rozšiřovat budovu pro firmu Johnson Controls," sdělila A. Žáková.

Na zmíněných pozemcích společnosti Panattoni v západní části zóny Triangle by mělo vyrůst několik výrobních a skladovacích hal, investoři se ale teprve hledají.