Čínsko americká společnost Yanfeng, která v průmyslové zóně Triangle u Žatce vyrábí plastové komponenty do aut, se bude dál rozšiřovat. Už teď je se svými 1300 pracovníky největším zaměstnavatelem v okrese Louny, v blízké budoucnosti chce přijmout dalších dvě stě lidí. Firma v zóně Triangle zahájila 4. etapu výstavby své továrny. Informovala o tom organizace SPZ Triangle, která zónu, jež je ve vlastnictví Ústeckého kraje, spravuje.

Firma Yanfeng Czechia Automotive Interior Systems s.r.o. vstoupila do zóny Triangle původně pod názvem JC Interiors Czechia s.r.o. v závěru roku 2010. „Společnost JC Interiors Czechia s.r.o. ukončila první a druhou etapu výstavby do konce roku 2012, třetí pak v průběhu roku 2014. Každá jednotlivá etapa samostatně představuje 10 tisíc metrů čtverečných výrobních ploch," uvedla SPZ Triangle s tím, že ukončení výstavby haly v rámci čtvrté etapy se předpokládá ještě letos.

Společnost vyrábí díly do aut

Společnost vyrábí plastové palubní desky, dveřní výplně a další plastové komponenty určené do interiérů osobních automobilů známých evropských značek. Ke konci roku 2015 zaměstnávala společnost Yanfeng u Žatce 1300 lidí a ještě do konce tohoto roku plánuje navýšení o dalších 200 zaměstnanců.

Ústecký kraj získal prodejem pozemků společnosti v zóně Triangle dohromady 34 milionů korun.

Čtěte také: Investice přes CzechInvest mají přinést do kraje 1575 míst