Výrobce autodílů Yanfeng Czechia Automotive Interior Systems (dříve JC Interiors Czechia) splnil požadavky investiční pobídky a obdrží od státu kapitálovou podporu 63 milionů korun. Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) s firmou podepsalo dohodu o hmotné podpoře investic. Podporu schválila vláda na podzim 2013.

Firma investovala v průmyslové zóně Triangle u Žatce celkem 1,3 miliardy korun do rozšíření výroby automobilových komponentů a vytvořila dalších více než 500 nových pracovních míst. Nyní tak zaměstnává přibližně tisíc lidí.

Díky podpoře firma rozšířila továrnu

Společnost Yanfeng Czechia je prvním strategickým investorem schváleným vládou podle zákona o investičních pobídkách. Díky příslibu této veřejné podpory se společnost podle ministerstva průmyslu rozhodla investovat u Žatce, který je hospodářsky problémovým regionem s vysokou mírou nezaměstnanosti.

Yanfeng Czechia se sídlem zabývá primárně výrobou palubních přístrojových desek a dveřních panelů do automobilů, do rozšíření závodu u Žatce chce investovat i v následujících letech.