Pod rozkvetlými kaštany si pochutnávali na fairtradové kávě či čaji a doma napečených moučnících z fairtradových surovin. Nechyběly ani vajíčka, sýry, mléko či med od místních zemědělců. Lidé tak dali najevo, že je zajímá, kdo a za jakých podmínek pro ně plodiny pěstuje.

"Na akci do Kadaně dorazily jak známé tváře, tak nováčci. Většina si vzorně přinesla termosky s férovými nápoji, ale to ještě netušili, že letos připravili organizátoři vychytávku v podobě kávovaru, takže bylo možno vychutnat si přímo na místě espresso připravené z férové, čerstvě namleté zrnkové kávy," zmínila jedna z organizátorek kadaňské snídaně Lea Jozífková.

Myslivecký den na zámku Červený Hrádek.
Lovečtí psi, trofeje a vábení zvěře: Na Červeném Hrádku měli myslivci svůj den

"Unikátem byl tento rok počet doma pečených kváskových chlebů, kterých se sešlo tolik, že ani nebylo možné ochutnat všechny. Na místě se také spřádaly plány na nejrůznější eko a férové aktivity, kterými bude možné oživit dění ve městě," doplnila další z organizátorek Lucie Fexová.

Piknik s názvem Férová snídaně Na Zemi proběhl v Kadani už pošesté. Akce se koná vždy druhou květnovou sobotu na Světový den pro fair trade.

Z kdysi mohutného hradu jsou dnes už jenom rozvaliny. I přesto návštěvníky stále lákají
Klášterec se pouští do záchrany zříceniny hradu Šumburk