Již 12. září se v Chomutově odehraje první utkání baráže o postup na EURO 2018. Češi vyzvou Srbsko. Na vrcholový futsal se však mohou těšit i fanoušci v nedaleké Kadani. Již tento čtvrtek, 24. srpna, se tam odehraje finále pražské části Poháru FAČR ve futsalu! A v něm se neutká nikdo jiný, než obě pražská „S“.

Proč se hraje právě v Kadani? „Líbí se nám zájem fanoušků v tomto regionu o futsal. Lidé si takových zápasů v Kadani a v Chomutově velmi váží. Rozhodli jsme se jim to oplatit. Vše začalo červnovým utkáním fotbalové a futsalové reprezentace v Chomutově, nyní se rozhodla Slavia uspořádat finále v Kadani a v září vše zakončíme barážovým zápasem. Věřím, že uspějeme a bude plná hala,“ řekl PR manažer Svazu futsalu Michal Pavlík.

Tomáš Neumann, Vladimír Mikuláš a trenér fotbalové reprezentace ČR Karel Jarolím (zprava).
Neumann: Chomutov? Lidé nás tady mají rádi. Byl to dárek

Slavia se utkala se Spartou už osmkrát a bilance je naprosto vyrovnaná. Třikrát se radovala Sparta, třikrát Slavia a dvakrát skončil zápas nerozhodně. Ve finále pražské části poháru se však oba celky utkají vůbec poprvé. Kdo postoupí od osmifinále celostátní části soutěže?

„Je to prestižní utkání, jako každé derby. Derby pražských „S“ je vždy speciální zápas. Chceme vyhrát a dobře se naladit na začátek sezony,“ zdůraznil nový kapitán Slavie Jan Homola.

Nová Sparta

Stejný cíl bude mít i Sparta, která si dává před sezonou přívlastek nová. Došlo totiž na sloučení s Benagem a tým tedy vede nově trenér Beni Simitči. „Do zápasu půjdeme s cílem zvítězit. Jedním z našich cílů, který jsme si stanovili, je i vítězství v poháru FAČR. Pokusíme se udělat maximum, abychom postoupili,“ slíbil sparťanský kouč, který však není spokojen s termínem: „Měli bychom takový zápas hrát o něco později, ale bohužel jsou dané takové regule a musíme je akceptovat. Hráči půjdou do zápasu z hodně tvrdé přípravy a uvidíme, jak na tom budou. Budeme oslabení o Azema Brahimi, kterého jsme na pět dnů uvolnili, aby pomohl kosovskému mistrovi v Lize mistrů, a také brankáře Tomáše Bezstarosti. Na druhou stranu se diváci možná dočkají jednoho velkého překvapení.“

O tom, že Sparta posílila, ve Slavii dobře vědí. „Tým soupeře je velice silný a z loňské Sparty nezůstal kámen na kameni. Oba týmy jdou do zápasu z plné přípravy, takže se budou zkoušet různé herní varianty. Doufám, že fanoušky v Kadani takový zápas potěší,“ uzavřel Homola.

Určitě si tento prestižní zápas Slavia – Sparta v kadaňské sportovní hale nenechte ujít. Souboj začíná ve čtvrtek 24. srpna od 19.30 hodin a vstupné na utkání je zdarma!