Tři muži dělali problémy v baru v lounské Školní ulici. Pro strážníky představovali tvrdší oříšek, ale nakonec je zvládli uklidnit.

Muži se v baru postrkovali, na ulici na sebe křičeli. Když ale na místo přijeli strážníci, táhli všichni za jeden provaz. Začali jim nadávat a urážet je. Hlídka se na místě dozvěděla, že se jeden z mužů měl zeptat servírky, co by dělala, kdyby na ní vytáhl pistoli. Osmnáctiletého mladíka tedy strážníci chtěli prohledat, zda u sebe střelnou zbraň má nebo ne. „Toto muž odmítl a naopak se snažil jednoho ze strážníků fyzicky napadnout pěstí. Strážník úder vykryl a protože útok agresivního mladíka pokračoval, byly použity donucovací prostředky," uvedl mluvčí lounských městských policistů Miloslav Malý.

Mladíka strážníci strhli na zem, jeho agrese však neutichla, dali mu proto pouta. Ani potom nepřestal hlídce vyhrožovat a urážet ji. Zbylí dva devatenáctiletí mladíci také při zákroku ústně útočili. Všichni nakonec skončili na policii, v převozu dělal opět problémy nejmladší aktér. Nechtěl nastoupit do auta, stále nespolupracoval. Strážníci tedy opět museli použít osvědčené chvaty, přičemž došlo k lehkému zranění pachatele na hlavě a rukou, sami strážníci se na rukou poranili také.

Ke zklidnění došlo až na služebně policistů, kde bylo agresivnímu mladíkovi sděleno podezření z trestného činu útoku na úřední osobu.