42letý recidivista ze Žatce, který se falešně vydával za kominíka a vzal od lidí desítky tisíc korun jako zálohy za práci, kterou nikdy neodvedl, má na svědomí i jiné trestné činy. Celková škoda po jeho počínání už dosáhla téměř jednoho milionu korun.

Na kominíka si muž hrál na základě padělaného dokladu, neměl k tomu živnostenské oprávnění. Na základě výzvy zveřejněné v médiích se policistům během února ozvali další poškození. V minulých dnech sdělil komisař služby kriminální policie a vyšetřování uvedenému muži obvinění z dalších čtyřiceti skutků. Jednalo se i o případy, které obviněný spáchal za hranicemi okresu Louny.

Z účtu ženě sebral 13 tisíc korun

Kromě trestných činů podvodu, padělání a pozměnění veřejné listiny a neoprávněného podnikání má uvedený recidivista na svědomí i trestný čin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a trestný čin krádeže.

Koncem minulého roku si totiž zapůjčil od jedné ženy pod záminkou půjčky finanční hotovosti její platební kartu, kterou podle dohody jí měl po vyzvednutí domluvené finanční částky zase vrátit. Jenže to neudělal, kartu nevrátil a naopak z cizího účtu bez vědomí majitelky neoprávněně provedl ještě několik dalších výběrů. Poškozené tím způsobil škodu za 13 000 Kč.

Připomeňte si: Muž ze Žatce se vydával za kominíka, podvedl stovky lidí a firem

V lednu se navíc dopustil ještě trestného činu krádeže, když se vloupal do objektu fary v Žatci. Z té si odnesl různé nářadí, nádobí, nákupní tašky, kabelky, ale také peníze. Škoda byla odhadnuta na 20 000 Kč.

Uvedený recidivista je nyní ve vazbě. Na jeho rozsáhlé trestné činnosti kriminalisté i nadále pracují.

(jst)