Z výchovného ústavu v okrese Louny utekli dva mladíci. Zamířili do Prahy a tam útočili na starší ženy s cílem ukrást jim peníze.

Celkem došlo ke dvěma útokům, pak už zasáhli policisté a kriminalisté. Mladíci pobývali v Praze a nevěděli, jak si opatřit peníze. Rozhodli se tedy, že zkusí okrást seniorky.

Vytipovali si svou první oběť: zatímco jeden z pachatelů hlídal okolí, druhý se přetahoval se seniorkou o tašku. Žena v důsledku potyčky upadla na zem. Až pak se mladistvému podařilo vytrhnout tašku z rukou poškozené. O kus dál si tašku společně prohlédli a vzali si, co se jim hodilo. Seniorka neutrpěla žádné zranění, avšak vznikla jí škoda necelých 500 korun.

Ilustrační foto.
Muž při couvání porazil chodkyni. Přitom nesměl řídit

Následující den se hoši rozhodli svůj čin zopakovat. "Obětí byla opět seniorka a průběh byl téměř totožný. Tentokrát však napadená žena utrpěla lehké zranění. Finanční škoda dosáhla také 500 korun," upřesnila policistka.

Policisté oba mladíky vypátrali a obvnili je z loupeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V současné době je jeden z mladistvých ve vazbě. 

Ilustrační foto
Chlapec, který se nevrátil do výchovného ústavu, je ve vazbě