Na severozápadě Čech se pohybuje zatím neznámý lupič, který přepadává banky. Podle policistů vyloupil už v červnu banku v Kadani a nyní velmi pravděpodobně tentýž pachatel si odnesl peníze také z banky v Podbořanech.

Do pobočky Komerční banky na Masarykově náměstí vstoupil ve čtvrtek 21. září kolem 14. hodiny. "Šlo o muže ve věku kolem 40 let v černém oblečení. Pod pohrůžkou použití střelné zbraně požadoval vydání finanční hotovosti. Obsluha pokladny mu vydala peníze a pachatel pak odešel," popsala událost mluvčí Policie ČR Ústeckého kraje Šárka Poláčková.

Okresní soud v Lounech. Ilustrační foto
Okradla, nebo ušetřila? Soud řeší kauzu exředitelky školky

Vyšetřování události na místě převzali krajští kriminalisté. Podle policistů je pravděpodobné, že se jedná o stejného pachatele, který už v červnu přepadl i banku v Kadani. Rovněž v Kadani měl přepadnout banku také i v roce 2013. Policisté nyní žádají veřejnost o pomoc při pátrání. "Jde o muže ve věku přibližně 40 let, je vysoký asi 180 cm, má světlou pleť. V době loupeže měl neoholené vousy – několikadenní strniště. Na hlavě měl tmavou paruku vzadu staženou do ohonu a šedou kšiltovku. Na očích měl dioptrické brýle. Oblečen byl do černé bundy a tmavých kalhot. Hovořil česky. Informace k neznámému pachateli je možné sdělit na kterékoli policejní služebně, nebo i anonymně zavolat na linku 158," sdělila Šárka Poláčková.

Zdroj: Youtube

Přepadení banky v Podbořanech 21. září 2017 krátce před 14. hodinou.  Zdroj: YouTube.com/Policie ČR

Výši odcizené částky nechtějí policisté ani postižená banka zveřejnit z taktických důvodů při vedení vyšetřování. "Naše banka úzce spolupracuje s policií při dokumentování a vyšetřování celé události. Podrobnější informace nemůžeme nyní zveřejňovat, abychom neohrozili probíhající šetření," uvedl Pavel Zúbek z oddělení komunikace Komerční banky.

Pohyb muže v bance, zahaleného v bundě a čepici, zachytily bezpečnostní kamery. Policisté zveřejnili video i několik fotografií. Ze záběrů je patrné, že muž po příchodu do banky ještě přibližně minutu a půl čekal, než se uvolní místo u přepážky a pokladní obslouží klientku před ním. "Policie po pachateli intenzivně pátrá," dodala Šárka Poláčková.

Muž, který v červnu přepadl Komerční banku v Kadani, neměl krytý obličejZdroj: Policie ČRPopis pachatele:Muž ve věku asi 40 let, vysoký asi 180 cm, má světlou pleť. V době loupeže měl neoholené vousy, takzvané několikadenní strniště. Na hlavě měl tmavou paruku vzadu staženou do ohonu a šedou kšiltovku. Na očích měl dioptrické brýle. Oblečen byl do černé bundy a tmavých kalhot. Hovořil česky.


Banku Moneta v Klášterci nad Ohří přepali dva mladí muži v kšiltovkách a šátkem přes ústa.
Policie v Chomutově dopadla trojici, která vyloupila kláštereckou banku