Dvacetiletý mladík okradl své rodiče v jedné obci na Lounsku. Někdy v polovině července jim v jejich domě odcizil bez užití násilí úvěrovou kartu a z účtu jim pak vybral finanční hotovost ve výši 38 000 korun.

Dalšího nezákonného jednání se dopustil tím, že dělal řidiče a hlídal okolí, když jeho 25letý komplic, společně s dosud neustanoveným spolupachatelem, vnikli na cizí pozemek a následně i do samotného rodinného domu v obci Lipno, odkud odcizili herní konzoli, tablet, koženou šperkovnici se zlatými šperky a hodinkami.

Věci prodali, peníze si rozdělili

Věci následně zpeněžili a peníze si rozdělili mezi sebe. V tomto případě byla způsobená škoda odhadnuta na 45 tisíc korun. Řidiče a hlídače dělal 20letý mladík i při vloupačce do domu v obci Jimlín. Ve stejném složení jako v předchozím případě odcizili televizor a mobilní telefon, čímž způsobili škodu za celkem 7 500 korun.

Oba byli komisařem služby kriminální policie a vyšetřování obviněni z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, mladší z nich navíc i pro přečin neoprávněného opatření, padělání, a pozměnění platebního prostředku. Jejich trestní stíhání probíhá na svobodě.

(jst)