Před měsícem policie informovala o objasněných krádežích v Žatci a v Lounech, které páchal 28letý recidivista z Loun. V současné době se již mladík za spáchané skutky nachází za mřížemi, ale výčet jeho trestné činnosti není konečný. Policisté následným šetřením objasnili další případy, které má zmíněný recidivista na svědomí.

Koncem srpna, v nočních hodinách, se v lounské Husově ulici dopustil násilného trestného činu loupeže. Poté, co na ulici přistoupil k jistému mladíkovi, požadoval po něm vydání peněz. Když oslovený uvedl, že žádné nemá, tak do něj strčil, mával mu pěstmi před obličejem a začal vyhrožovat fyzickou újmou. Z obavy před napadením mu poškozený peníze v drobných mincích ve výši 150 korun vydal.

Další skutek spáchal v polovině července v Žatci. V tomto případě okradl v nočních hodinách taxikáře. Na místě spolujezdce mu chtěl při vystupování z vozidla odcizit z palubní desky mobilní telefon. Řidič však stačil na mladíkovo jednání zareagovat včas a telefon uchopil dřív než on. Když se tato krádež dotyčnému nepovedla, otevřel přihrádku u spolujezdce a z ní odcizil navigaci v hodnotě 6 000 korun.

Kromě trestných činů krádeže má tedy na svém kontě uvedený recidivista i loupež. Policejní komisař jej z této násilné kriminality již obvinil. Stíhán je vazebně, kriminalisté na případu i nadále pracují.

Jaromíra Střelcová