Již koncem března se hlavní aktér – 19letý mladík společně se dvěma komplici (20 a 25 let) vloupali po vzájemné  domluvě do sušárny chmele v jedné obci na Postoloprtsku, odkud odcizili čtyři plastové barely se 70 litry  nafty a dále ve strojovně odčerpali  ze zásobníku 200 litrů topného oleje, čímž způsobili škodu přesahující 10 tisíc korun.

Dva z této skupiny (nechyběl hlavní aktér) za spolupráce dalších dvou mladíků (19 a 30 let) se v polovině května vloupali do rodinného domu v Zeměchách. Odcizili peníze, mobilní telefon, fotoaparát, vše v hodnotě nejméně 307 tisíc korun. Poškozením způsobili škodu za dalších 20 tisíc korun.

Vzal platební kartu svým rodičům

Hlavní aktér sám má na svědomí i třetí skutek, kdy v polovině srpna odcizil rodičům platební kartu, pomocí níž vybral ve třech případech z bankomatů celkem 5 500 korun. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej už obvinil z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Kromě posledního přečinu jsou z uvedených tří obviněni i tři spolupachatelé a čtvrtý komplic (20 let), který se vloupal „jen" do sušárny chmele, má na kontě obvinění z krádeže.

Hlavní aktér se výše uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen za krádeže Okresním soudem v Lounech. Všichni jsou vyšetřováni na svobodě.

Jaromíra Střelcová