Obyvatelé Loun by si měli dát pozor na muže, který se vydává za opraváře topení. V pátek 21. března dopoledne se pod touto falešnou záminkou vetřel do jednoho bytu v ulici Kosmonautů a vzal z něj zlatý prstýnek a peníze.

„Městská policie byla přivolána do ulice Kosmonautů, kde měl 15letý mladík vpustit do bytu cizího muže, vydávajícího se za topenáře. Po jeho odchodu prý zjistil, že se mu ztratila hotovost a šperk. V nestřežený okamžik měl muž odcizit hotovost 550 korun a zlatý prsten. Hlídka od poškozeného mladíka zjistila, že se mělo jednat o muže ve věku kolem 40 let, vysokého asi 180 cm, neoholené vousy, oblečen v šedých montérkách s modrou basebalovou čepicí," sdělil Radek Baláš, ředitel Městské policie v Lounech.

„Hlídka následným šetřením v panelovém domě zjistila, že se údajný opravář domáhal vstupu pod záminkou kontroly topení do dalších dvou bytů, přičemž byl vpuštěn ještě do jednoho bytu, ale majitelka nezaznamenala žádnou ztrátu věcí. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si celou záležitost převzala," dodal ředitel lounských strážníků.