Služba kriminální policie a vyšetřování Rakovník vyhlásila pátrání po pohřešovaném muži.

Tím je Karel Coufal, trvale bytem Nové Strašecí.

Dvaaosmdesátiletý muž odešel 13. ledna 2011 kolem 16.45 h z domova a do současné doby o sobě nepodal žádnou zprávu. Policie předpokládá, že mohl odcestovat autobusem nebo vlakem z Nového Strašecí ve směru na Rakovník, Kladno nebo i Prahu.

Pan Coufal vzhledem k věku se neorientuje v čase, někdy se nemůže slovně vyjádřit a začne nesrozumitelně mluvit. Je nekomunikativní, pokud bude něco potřebovat, nikoho neosloví. Je nedoslýchavý. Dále se mu stává, že ztrácí rovnováhu, a to tak, že se musí o něco opřít, chvíli počkat a pak znovu jde. Při chůzi se naklání mírně doprava, což vypadá, že padá na zem.

Pohřešovaný muž je fyzicky zdatný, je schopen ujít několik kilometrů.

Karel Coufal (*1928)

Popis osoby: výška 170-175 cm, hubená postava, krátké vlnité šedé vlasy česané dozadu

Popis oblečení: vlněný zimní zelený kabát (podobný tzv. hubertusu), vojenské zelené kalhoty, nohavice rovné s nažehlenými puky (starší model), kožené kotníkové boty tmavé barvy, po straně zip, na hlavě tmavý kulich s bambulí vpředu s modrou výšivkou. Nosí dioptrické kulaté brýle s tmavými většími obroučkami. Pod kabátem má mikinu s límečkem, která má vodorovné modré pruhy, střídá se světlá a tmavá barva.


Pokud víte, kde se pohřešovaný nalézá, zavolejte na linku 158, případně přímo informujte SKPV Rakovník, která pátrání vyhlásila, na číslech 974880333, 974880334, 602389525.