Krajský soud v Ústí nad Labem začal v pondělí 19. ledna projednávat případ Polky, která měla v opilosti zabít svého 41letého druha. K činu došlo loni 9. května na ubytovně v Podbořanech na Lounsku.

Obžalovaná Anna Renata Majcherczyková je obviněna z toho, že svého druha bodla v hádce kuchyňským nožem do hrudníku, poranila mu plíci, srdečnici a plicní tepnu. Muž se ještě snažil hledat pomoc u sousedů, záhy však zemřel.

Majcherczyková do České republiky přijela za prací a na ubytovně v Podbořanech bydlela se svým druhem, kterého znala šest let. V osudný den měli oba volno a byli na ubytovně. Popíjeli pivo a vodku, pak už si údajně žena nepamatuje, co se stalo. Vzpomíná si až na dobu, kdy už se nalézala na policejní služebně.

Měl se prý zabít sám

Obžalovaná tvrdí, že svého druha neusmrtila. Muž prý často chodíval po bytě, před sebou držel nůž, mířil si s ním na hruď a tvrdil, že se zabije. Tak to prý bylo i v den jeho smrti.

Obžalovaná měla u soudu smutný výraz, na začátku se pokusila plakat, ale nešlo jí to. Nic si z tragického odpoledne nepamatovala, ale přitom vytírala krev z podlahy v pokoji a na chodbě.

Prala si ponožky ve své moči

Na policejní stanici v Podbořanech, kam byla po činu žena převezena, na ni dlouho nezapomenou.

Nejenže policistům sprostě nadávala a plivala po nich, ale také se osmkrát pomočila. Dokonce si ve své moči měla prát své zakrvácené ponožky, které si pak ukryla do kalhotek. Na policejní služebně nechtěla ani dýchat do přístroje na zjišťování alkoholu v dechu. Odůvodňovala to u soudu tím, že nevěděla, proč je na policejní stanici. Předsedkyně senátu k její opilosti nakonec dodala, že bylo zjištěno 2,6 promile alkoholu.

Před soudem vypovídají také svědkové z ubytovny, kteří ženu z tamního pobytu znali. Na ubytovně bylo známo, že se obviněná hádala s druhem a s ostatními lidmi velmi často. Chovala se též agresivně.