Na pět a půl roku poslal ve středu 12. listopadu Okresní soud v Lounech do vězení 41letého muže z Blšan na Lounsku, který přivedl do jiného stavu nevlastní, teprve čtrnáctiletou dceru.

Otčím s nezletilou souložil opakovaně, dívka s tím byla svolná. Rozsudek dosud není pravomocný, státní zástupce i obžalovaný se na místě odvolali.

Otčím poprvé s dívkou souložil doma, posléze se muž s nezletilou oddávali sexuálním hrátkám v autě. Podle obžaloby mělo mezi mužem a jeho nevlastní dcerou dojít k deseti stykům. Po jednom z nich dívka otěhotněla a šla na interupci. Následně se o všem dozvěděla její matka.

„Na holku jsem uhodila a ona mi vše řekla,“ uvedla žena, která si ve středu přišla vyslechnout rozsudek nad jejím manželem. Svěřila se, že poté, co se o sexu mezi manželem a dcerou dozvěděla, byla zdrcená a v šoku. „Teď již jsem se s tím nějak srovnala. Dívám se na to jinak. Manžel je v jádru dobrej chlap. V tuto chvíli však nedokáži říci, jestli s ním budu moci po návratu z vězení nadále žít. Je to přeci jen stále moc čerstvé,“ doplnila žena.

Dívka s akty souhlasila

Obžalovaný ihned po svém zatčení na policii zapíral, u soudu se ale ke všemu přiznal. „Doznal jsem se, abych se mohl podívat do očí své ženě i dětem. Všeho moc lituji. Nemělo se to stát. Svoji rodině jsem ublížil. Chtěl bych se jim omluvit,“ kál se.

Muži hrozilo až osmileté vězení. Trest mírně na polovinou trestní sazby mu soudkyně uložila proto, že přihlédla i k několika polehčujícím okolnostem. Mimo jiné k tomu, že dívka nebyla k souložím nucena. Obžalovanému naopak přitížilo, že již byl v minulosti trestaný za majetkové delikty a dokonce strávil i nějaký čas ve vězení.