Policisté objasnili vloupání do objektu Českých drah v lounské Riegrově ulici. Koncem října se do budovy, která nyní slouží jako sklad, vloupali dva mladíci ve věku 17 a 20 let ze severních Čech. Odcizili dvě rozvodné skříně, čímž způsobili škodu za 680 korun.

„Mladší z aktérů má na svědomí i další vloupačku do objektu Českých drah, a to z druhé poloviny července letošního roku. Tehdy s dosud neustanoveným pachatelem vnikli násilným způsobem do stavědla u obce Černčice na Lounsku a odcizili 12 plechových radiátorů," sdělila Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí. Odcizením způsobili škodu za sedm tisíc korun, poškozením za čtyři tisíce korun.

Dalšího skutku se dotyčný 17letý mladík dopustil tím, že se během letních prázdnin nevrátil z povolené vycházky do jednoho výchovného ústavu, kam byl umístěn rozsudkem Okresního soudu v Lounech. „Oba aktéři v současné době čelí obvinění z trestného činu krádeže, mladší navíc i z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," dodala lounská policejní mluvčí.