Přestože se zahrádkáři pomalu sjíždějí do svých letních příbytků a zahrádkářské kolonie se zaplňují, zloději se nezalekli. Naopak, na Lounsku a Žatecku vykradli hned několik chat.

Pozemek i chatku v Mostecké ulici v Žatci navštívil neznámý zloděj o víkendu. Ukradl televizi, DVD přehrávač, mini věž, přímotop, různé nářadí i bezpečnostní kamery. Navíc poškodil i stolní počítač. Majiteli tím způsobil škodu celkem za více než jednašedesát tisíc korun.

„Další vloupání do chaty bylo v minulých dnech nahlášeno i ze zahradní kolonie Na Losech v Lounech," informovala mluvčí lounských policistů Jaromíra Střelcová. „Dosud nezjištěný poberta chatu prohledal a poté odcizil kalové čerpadlo, plynovou bombu, dámské jízdní kolo, nářadí a další věci," dodala. Zloděj si ještě z kůlny přisvojil dvoukolovou káru a sud na vodu. V tomto případě způsobená škoda přesahuje částku deseti tisíc.

Vloupání do dvou rekreačních chatek šetřili také policisté v Hřivicích. Z chaty tam kdosi ukradl polštář z dutého vlákna, strunovou sekačku a prodlužovací kabel. Z druhé chatky se mu zřejmě nic nehodilo, jen ji prohledal, ale věci nechal na místě.