„Na případu stále intenzivně pracujeme. Ženy by měly být zejména v nočních hodinách opatrnější,“ uvedl šéf rakovnické policie Jiří Šiler. Zároveň dodal, že kriminalisté detailněji prověřují nejen provozovatele lunaparků a cirkusů, ale i jejich rodinné příslušníky. Není však jasné, zda pachatel je právě z tohoto prostředí.

Rakovničtí kriminalisté tak doufají, že se jim snad ozvou lidé, kteří postávali o posvícenskou sobotní noc těsně u vjezdu na Husovo náměstí či u budovy potravin U Lutovských, a to před třiadvacátou hodinou.

Možný pachatel postával jak na chodníku, tak i na vozovce, zapálil si cigaretu a kouřil. „Během této doby jej míjelo několik procházejících osob a na parapetu u prodejny potravin U Lutovských po celou dobu seděla dvojice mladých lidí, která byla od této podezřelé osoby vzdálena cca 10–15 metrů,“ komentoval mluvčí rakovnické policie René Černý.


Přepadení

Mladou dívku přepadl dosud neznámý útočník před půl dvanáctou v lokalitě u vodojemu, svoji obět však sledoval z Husova náměstí. Právě zde se parta tří osob rozdělila a napadená šla domů osamocena. Pachatel ji pak podle našich informací přepadl s nožem v ruce a znásilnil.

Policisté následně zadrželi dva podezřelé muže, které umístili do cely a zjišťovali, zda jeden z nich nestojí za brutálním přepadením. „Kriminalisté prověřili dvě podezřelé osoby, které popisem odpovídaly pachateli a pohybovaly se v okolí místa činu. Nicméně analýza DNA vyloučila, že by tito podezřelí měli účast na spáchání trestného činu a pohybovali se na místě činu,“ řekl Černý.