Letní provoz bazénu při Obchodní akademii v Žatci v minulých dnech skončil. Nyní tam probíhá odstávka spojená s údržbou, bazén bude znovu otevřen 1. září.

Bazén při škole byl běžně během léta uzavřen. Už druhým rokem ale alespoň částečně nahradil městské koupaliště, které je kvůli špatnému technickému stavu zavřené. „Během letního provozu bazén navštívilo celkem přibližně 2600 lidí, to znamená v průměru něco přes 60 lidí denně, což je velice slušné,“ uvedl Jiří Karas, správce bazénu.

„Náš krytý bazén je pouze alternativou letního koupání, když v Žatci žádné není. Z tohoto pohledu jsme celkem spokojeni. Budeme zvažovat příští rok, zda-li znovu v létě otevřeme, protože je to náročné po organizační a technické stránce. Zaměstnanci de facto pracují celý rok,“ dodal s tím, že záleží také na přístupu města.

„Aktivita, otevřít bazén během prázdnin, přišla před dvěma lety od nás. Očekávali jsme ale jednu, maximálně dvě letní sezony, než dojde k rekonstrukci a znovuotevření letního koupaliště v Žatci,“ připomněl J. Karas.

Velkolepá vize je zatím jenom snem

Město Žatec připravuje velkorysou přestavbu koupaliště na moderní sportovní areál s krytým bazénem, venkovním koupalištěm, zimním stadionem a multifunkční halou. Zatím ale nebylo vydáno územní rozhodnutí, které je podmínkou pro to, aby město mohlo požádat o dotaci. Bez ní se do tak nákladného projektu, odhady hovoří o 200 až 300 milionech korun, nemůže pustit.

Při současné fázi příprav je jasné, že koupaliště bude uzavřeno minimálně i v příštím roce. Provoz bazénu při obchodní akademii bude znovu zahájen 1. září. „Během nynější odstávky bude opravena bazénová vana, ochozy, sprchy a pára, dále dojde ke kontrole technologií a ke kompletní desinfekci a vyčištění všech prostor,“ vysvětlil J. Karas. Bazén bude pro veřejnost otevřen stejně – každý den 16 do 22 hodin o víkendech pak od 10 do 22 h. Ceny zůstanou stejné, základní vstupné pro dospělé je 50 korun na hodinu. Plavecký bazén při žatecké obchodní akademii byl postaven v roce 1996. Je 25 metrů dlouhý a 12,5 metru široký.