Bombovým útokem vyhrožoval v pátek 28. března odpoledne neznámý anonym vedení firmy IPS Alpa, která působí v průmyslové zóně Triangl na Lounsku.

Stovky zdejších pracovníků musely přerušit výrobu a závod opustit. Areál prohledali policisté včetně krajského kynologa se psem, který je vycvičen na vyhledávání výbušnin. Žádný nástražný systém nenašli.

Anonym zavolal na telefonní linku firmy kolem 14 hodiny odpolední, kdy se střídají směny. Oznámil, že budovy společnosti v 16 hodin spadnou. Management vše okamžitě nahlásil policii.

Zaměstnance, kteří přijeli na odpolední směnu, poslalo vedení společnosti domů. Většina z nich neplánované volno uvítala.
„V první chvíli jsem netušil, co se uvnitř závodu děje. Viděl jsem akorát asi pět policejních aut a plno lidí kolem budovy. Volno jsem samozřejmě uvítal, zvláště těsně před víkendem,“ uvedl dvaačtyřicetiletý muž z Litvínova, který v IPS Alpha pracuje a zrovna měl odpolední.
Noční směna již do práce nastoupila normálně.

„Budova stojí. Žádný nástražný systém jsme nenašli. Zaměstnanci mohou opět do práce,“ informoval v 16.45 operační dozorčí lounské policie.
Společnost IPS Alpa vyrábí ploché LCD obrazovky do televizí. V současné době zaměstnává asi 1500 lidí.