V podloží stezky pro pěší a cyklisty do průmyslové zóny Alpka v Podbořanech není všechno podle projektové dokumentace. Lounská společnost Ekostavby se od ní podle města odchýlila. Chybu přiznává a dohodla se s radnicí na odškodnění. Podle dodavatele i vedení města se lidé nemusí bát, stezka je bezpečná. Jde prý jen o technologické postupy. Podezření, že v podloží nové komunikace z Vroutecké ulice směrem na Vroutek není vše v pořádku, měla podbořanská radnice už vloni na podzim. Její obavy potvrdila i sonda, která byla na místě na jaře provedena.

„Ekostavby naší reklamaci uznaly. Na některých místech je podloží uděláno jinak, než stanovil projekt,“ přiblížil problém starosta Podbořan Radek Reindl. Připouští, že pochybení stavební společnosti neovlivňuje zásadním způsobem kvalitu stezky, lidé se nemusí bát žádného propadání chodníku. „To v žádném případě, stezka je bezpečná. Jsou to spíše technické věci,“ pokračoval.

To potvrdil také Jiří Markup, ředitel společnosti Ekostavby Louny. Ta chodník do zóny za osm milionů budovala. „Za kvalitu ručíme, závady nejsou vážné,“ uvedl na dotaz Deníku. A proč že se firma od projektů odchýlila? „Bohužel pochybil náš zaměstnanec, selhal lidský faktor. Děláme 250 až 300 staveb ročně a provedení drtivé většiny z nich je ve výborné kvalitě. Někdy se bohužel ale stane, že někdo chybu udělá,“ odhalil ředitel firmy.

Radnice a firma se dohodly na odškodnění. Má se pohybovat v řádu statisíců. „Firma bude držet na stezku prodlouženou záruku. Navíc nám poskytne výraznou slevu při jiné investiční akci, kterou bude ve městě v budoucnu provádět,“ dodal podbořanský starosta Radek Reindl.