Nepříjemný zážitek čekal na skupinu lidí, kteří se v sobotu 8. března odpoledne vydali na jarní procházku v oblasti mezi Cítoliby a Chlumčany. V retenční betonové nádrži uviděli tělo mrtvého muže a přivolali policii.

„Mohu potvrdit úmrtí muže spíše mladšího věku. Totožnost muže není zatím ještě stoprocentně potvrzena. Přivolaná lékařka neshledala na těle mrtvého žádné viditelné známky cizího zavinění. K příčině úmrtí a dalším možným okolnostem nařídila soudní pitvu," odpověděla v pondělí odpoledne na dotaz Deníku Jaromíra Střelcová, mluvčí Policie ČR Louny.

Kromě policistů a lékařky zasahovali na místě také hasiči. „Hasiči byli požádáni o vytažení utonulého těla z vody, aby bylo možné provést jeho ohledání. K události vyjeli hasiči z Loun a na místě zasahovali přibližně kolem 16.45 hodin," potvrdil Michal Hrdlička z Hasičského záchranného sboru v Žatci.

Mrtvé tělo psa

S vyšetřováním události policii v prvních chvílích po nálezu pomáhal také starosta Cítolib Petr Jindřich. „Policie mě požádala telefonicky o součinnost během víkendu, když jsem byl s rodinou na výletě. Co jsem věděl, to jsem jim řekl, avšak téměř nic to nebylo," uvedl v pondělí starosta na dotaz Deníku. Podle jeho sdělení se na místě našlo kromě muže i mrtvé tělo psa. V okolí byl také pohozený mužův batoh. „Není tedy vyloučeno, že muž spadl či skočil do nádrže, když se pokoušel zachránit tonoucího psa, ale je to samozřejmě jen spekulace," řekl starosta.

Dříve podle něj nebyl k retenční nádrži volný přístup, protože byla oplocena. „Jenže zhruba před šesti sedmi lety ukradli plot zloději kovů. Kdyby tam plot byl, k pádu do nádrže a úmrtí by nyní nedošlo," dodal starosta.