Panelová cesta z Loun do sousedních Černčic podél Ohře se v budoucnu promění v cyklostezku. A to dokonce v součást Cyklostezky Ohře, plánované Ústeckým krajem.

Připravuje se zadání zpracování projektové dokumentace. Využita má být celá pětimetrová šíře komunikace, ústící za areálem někdejšího lounského masokombinátu.

„Obvykle mívají cyklostezky šíři tři nebo tři a půl metru. My ovšem musíme počítat i s tím, že tudy jezdí zemědělci s technikou na pole. I to se bude řešit," uvedl Pavel Janda, lounský radní.

Stavba má stát osm milionů

„Podle územního plánu by měla sloužit jako rezervní v případě rekonstrukce mostu tělesa v Říční ulici," upozornili členové investiční komise, kteří se záměrem v minulých dnech zabývali. Město bude v každém případě usilovat o dotaci. „Odhad ceny za realizaci je zhruba osm milionů korun," dodal P. Janda.

Úsek se má stát součástí cyklostezky Ohře, která se plánuje podél celého toku této řeky. Mezi Louny, Černčicemi a Vršovicemi by měla vést po zmíněné cestě, pak cyklisté pojedou po už hotové polní cestě do Obory. Mezi Oborou Počedělicemi a Kystrou Ústecký kraj plánuje výstavbu cyklostezky, dál do Pátku, Stradonic a Levous na hranici s Litoměřickem se pro cyklostezku využijí současné málo frekventované silnice.