Dělnická strana uspořádala dnes, v sobotu 7. listopadu, v Lounech krajskou konferenci. Probíhala v restauraci Na Široké.

Účastnila se jí podle našich informací přibližně třicítka členů či sympatizantů této kontroverzní partaje. Naopak před restaurací bylo asi padesát jejích odpůrců z řad místních obyvatel. Rozvinuli transparent s nápisem Stop fašismu ve všech podobách!

Akce, jejíž další součástí byl avizovaný koncert kapel Ortel a Dynamit, probíhala podle dostupných informací v poklidu. Na místě byly přítomny i policejní složky a antikonfliktní tým.

Vandas: do voleb půjdeme, i když soud Dělnickou stranu zakáže

Dělnická strana (DS) půjde do červnových parlamentních voleb i v tom případě, že ji zakáže Nejvyšší správní soud. Deníku to v sobotu 7. listopadu sdělil Tomáš Vandas, předseda (DS), po skončení krajské konference strany v Lounech.

„Ať dopadne rozhodnutí soudu o rozpuštění Dělnické strany jakkoliv, do voleb do Poslanecké sněmovny půjdeme,“ řekl T. Vandas. Na dotaz Deníku, jak to v případě rozpuštění DS udělá, ale odmítl případné další kroky strany prozradit. Návrh na rozpuštění DS podalo k Nejvyššímu správnímu soudu už podruhé ministerstvo vnitra. Soud by o něm měl rozhodovat v nejbližší době. Poprvé, v březnu letošního roku, návrh ministerstva ale zamítl.