Stříbrný vrch u Dobroměřic, známý spíše jako Červeňák, opět láká na oslavy Dne Země. Uskuteční se v sobotu 22. dubna od 14 hodin. Akci pořádá místní spolek Společná cesta v součinnosti s Lesním klubem, který potěší tvořivou dílničkou jistě nejednoho malého i velkého návštěvníka.

Novinkou letošního již druhého ročníku této milé rodinné akce je také spolupráce s projektem Semínkovna, kterou přijde představit Veronika Kučerová. Veronika připraví také chutné dobroty ze semínek a z planých bylin.

Veronika Kučerová s ředitelem muzea Jiřím Matyášem
V Lounech je v provozu půjčovna semen

Společná cesta tuto akci obohatí o zábavně naučnou stezku lesíkem, která je určena dětem, přičemž doprovod rodičů na této cestě je cíleně plánovanou podmínkou. Jde nám o to, aby rodiče a děti měli společné zážitky z hezkého dne, aby se nasmáli i zapřemýšleli a načerpali sílu z přírody.

Další příjemnou aktivitou je také opět výroba bosých sandálů, která měla minulý rok velký úspěch. Samozřejmostí je také táborák a zpívané přání Matce Zemi. Kdo chce, nechť přijde v indiánském. Den Země má za poslání nejen spojovat, ale také rozvíjet a hlavně bavit. Budeme se těšit na viděnou!

Den Země na vrchu Červeňák u Dobroměřic
FOTO: Den Země si děti užily v indiánském stylu

Adéla Nováková