Při nadcházející dočesné v Žatci bude kromě obvyklých uzavírek v centru města pro motoristy uzavřen také celý úsek Nákladní ulice pod hlavním náměstím. Pořadatelé tam chtějí vytvořit parkoviště pro stánkaře, kteří budou na dočesné nabízet své zboží. Upozornil na to Karel Fiala z městského divadla, jeden z pořadatelů dočesné.

„Nákladní ulice bude uzavřena letos poprvé, je to nové opatření. Chceme zvýšit parkovací kapacitu, v minulých ročnících s ní bývaly potíže,“ řekl Karel Fiala. Jinak bude uzavřeno jako obvykle celé centrum města. Do něj už v neděli začali přijíždět provozovatelé pouťových atrakcí, další přijíždějí na začátku týdne.

Ve čtvrtek se začne stavět obří pódium na hlavní scéně před radnicí. Nad ním bude viset velká obrazovka o délce více než šest metrů, díky níž budou moci vidět dění na pódiu i diváci ze vzdálenějších míst náměstí. Dočesná proběhne nadcházející pátek a sobotu, tedy 31. srpna a 1. září. Se svými výrobky přijedou zástupci třiadvaceti českých pivovarů. Bohatý je kulturní program, jedním z vrcholů má být sobotní vystoupení Karla Gotta, který dosud nikdy na slavnostech v Žatci nezpíval.

Většina nových laviček na náměstí bude odřezána

Rozpočet jubilejní Dočesné činí letos tři miliony korun

Další legendou na dočesné v Žatci bude Alphaville