Hlavně řidiči si mohou konečně oddechnout. V Lounech skončily dvě uzavírky dvou důležitých ulic, a to v Poděbradově a Hilbertově ulici.

Po několik týdnů byla doprava svedena na průtah městem, kde se často tvořily kolony aut. Kvůli tomu musel být například prodloužen interval na semaforech.

Obě rekonstrukce ulic se sešly nešťastně ve stejnou dobu. V Hilbertově ulici probíhala oprava povrchu. Stavební práce začaly v srpnu a skončily koncem listopadu. Během několika týdnů proběhla rekonstrukce povrchu komunikace a chodníků včetně rekonstrukce veřejného osvětlení. Doprava byla ponechána obousměrná.

Potíže v dopravě způsobila také rekonstrukce v Poděbradově ulici, která byla uzavřena zhruba ve stejnou dobu. Severočeská vodárenská společnost tam prováděla rekonstrukci vodovodu a zkapacitnění kanalizace.

Ulevilo se i obyvatelům Brloha, skončila pro ně objížďka při cestě z Loun. V neděli byla totiž otevřena ulice Na Plevně v Cítolibech, která byla uzavřena kvůli rekonstrukci kanalizace a vodovodu.