V Dukelské ulici v Žatci se bude opět pracovat. Chystá se tam třetí etapa rekonstrukce inženýrských sítí, na kterou naváže rekonstrukce povrchů silnice, chodníků, veřejného osvětlení a zeleně.

V minulých letech proběhly dvě etapy prací ve spodní a střední části ulice, nyní začíná poslední, třetí ta se týká prostoru mezi křižovatkami s ulicemi Přátelství a Karla Škréty. Tedy nedaleko stadionu Flora.

Vodovod z roku 1955

Jako první přijdou na řadu výkopové práce, při kterých dojde na rekonstrukce inženýrských sítí. Severočeská vodárenská společnost počítá s výměnou vodovodního i kanalizačního potrubí. Kanalizační stoka z roku 1969 i o dva metry vedle vedený vodovod z roku 1955 jsou ve špatném stavu a poruchové. 

„Stavební práce budou zahájeny v těchto dnech a podle harmonogramu mají být dokončeny do 31. srpna," uvedl Jiří Hladík, mluvčí Severočeské vodárenské společnosti. Po skončení výkopových prací nechá město Žatec opravit povrchy.

V současné době se zpracovává zadávací dokumentace pro výběrové řízení na zhotovitele, podle projektu by práce měly vyjít na sedm milionů korun. Je pravděpodobné, že se tuto částku podaří ve výběrovém řízení snížit.