Trasu pojedou i lidé na koloběžkách a in–line bruslaři. Řidiči už mohli potkat na vozovce trénující závodníky. „V Lounech již trénují závodníci z Nového Zélandu, Spojených arabských emirátů, Velké Británie a domácí,“ informoval Radovan Šabata, prozradil předseda ASK Elna Radovan Šabata.

V sobotu 30. června od půl osmé budou probíhat přípravné práce na trati, která povede od kruhového objezdu u Penny, Osvoboditelů, 28. října, Husova ul. celá, okolo pivovaru směr Černčice, Obora a Počedělice. Vracející se závodníci pojedou ulicí Č. Zemana a 28. října. Od 8.30 do půl desáté bude částečně uzavřeno Komenského náměstí, kde je start a cíl závodu. V půl desáté bude trať v celé délce závodu uzavřena. Komenského náměstí bude uzavřeno pro veškerý provoz od 9.30 do 18.45 hodin od ulice Husova po ulici Hrnčířskou.

Uzavírka ve dne, výsledky večer

Odpolední část závodu si vyžádá uzávěrku trasy Komenského nám., směrem do ul. Osvoboditelů, doprava k VZP, dále pak ul. Táboritská, Na Valích, Komenského nám., doleva okolo Kulturního domu, ul. Husovou, doprava do ul. Českých Bratří, doprava na ul. Hrnčířskou, dále Osvoboditelů, zpět k VZP.

Ulice budou uzavřeny od 13 do 18.45 hodin. Po dojezdu účastníků, asi v 18.45 hodin, budou uzávěry uvolněny. Večer bude probíhat slavnostní vyhlášení výsledků v prostoru Komenského náměstí. Na sportovní akci, kterou si zahraniční účastníci pochvalují, se dosud přihlásilo 101 závodníků z celkem 21 zemí světa, uvedl Radovan Šabata. Pro diváky je připraven v průběhu závodu bohatý kulturní program. Již v pátek bude postavena v ulici Na Valích hudební scéna.

Na EHC je přihlášena stovka závodníků ze 21 zemí