S koncem velkého fotbalu v Blšanech zmizelo z trávníků v okrese Louny také „chuligánství“.

Až na výjimky jsou fanoušci v regionu slušní, pokud někdo sprostě nadává, jsou to většinou sami účinkující sportovci.

Žádných výtržností sportovních fanoušků, ničení zařízení stadionů nebo nějakých extrémně vulgárních vystoupení diváků se v okrese Louny nedočkáte. Týmy z okresu hrají nejvýše krajské soutěže, „chuligánství“ se odehrává převážně ve vyšších ligách.

Výjimkou potvrzující pravidlo však může být například loňské vběhnutí jednoho z fanoušků na hřiště žateckého Slavoje. Pořadatelům dalo tehdy pořádnou práci výtržníka chytit. Také vulgarismy nejsou na okresních trávnících pravidlem. Jde spíš o ojedinělé případy nějakého „rozumbrady“, častěji pak o nadávky přímo na hřišti mezi sportovci.

Výtržníci si v okrese nevyberou

Blšany sice hrají Českou fotbalovou ligu, třetí nejvyšší soutěž, ale těch pár desítek věrných fanoušků je spíše smutných, než aby se dopouštělo nějakých výtržností. V minulosti to ovšem v Blšanech nebylo tak klidné jako v současnosti. Mnoho lidí má ještě v živé paměti, že když do Blšan přijela v první lize například Sparta nebo Ostrava, nebylo k dýmovnicím, rvačkám, nadávkám a ničení nikdy daleko. Ani tam ale nikdy nedošlo k extrémům, všechny „neposlušné“ fanoušky vždy zkrotila výborně organizovaná pořadatelská služba či policie.

„Chuligány“ z okresu Louny však můžete vidět jinde, často i v televizi. I v našem okrese se totiž najdou lidé, kteří se na fotbal jdou poprat a zanadávat. Protože však v okrese není žádný klub na prvoligové úrovni, jezdí se „vyřádit“ jinam. Před nedávným derby pražských S nebylo těžké potkat „fanouška“, kráčícího na sraz s kamarády. Cíl? „Pražský Strahov, hraje se derby, musíme to tam trochu zničit.“