Katastrofa! Tímto jedním slovem se dá zhodnotit dosavadní letošní působení fotbalistů Žatce v divizi. Slavoj prohrál s Motorletem nula tři, byla to už sedmá prohra v řadě. Žatec je tak po sedmi kolech divize beznadějně poslední, bez jediného bodu a se skore 3:32. Navíc už v pěti posledních utkáních nedokázali vstřelit fotbalisté Žatce ani jedinou branku.

Do Prahy odjížděl Slavoj po debaklu v Chomutově, kde dostal deset branek. Opět měl trenér Frýdek velké problémy se sestavou, na lavičce byli dorostenci, nastoupit museli také někteří hráči z rezervy. Chyběly posily Tretyak a Strnad, navíc absentovali stopeři Heinc a Antonín Hynek.

Dosavadní výsledky Slavoje Žatec:Kladno - Žatec 5:1
Žatec - Souš 2:3
Litoměřice - Žatec 3:0
Žatec - Lovosice 0:4
Žatec - Brozany 0:4
LoKo Chomutov - Žatec 10:0
Motorlet Praha - Žatec 3:0

Přesto se chtěl Slavoj o body, první v sezoně, na půdě ambiciozního Motorletu poprat. „Motorlet zahrozil jednou vyloženou brankovou šancí, ale ani náš tým nebyl ke vstřelení branky daleko. Bomba Jana Hynka zaduněla na břevně, následně Rosendo a opět Jan Hynek měli zajímavé gólové příležitosti," viděl Pavel Maňák, sekretář Slavoje Žatec.

Jediná branka prvního poločasu padla až v pětačtyřicáté minutě, rozvlnila se žatecká síť. „Jan Hynek se nechal obehrát u postranní čáry a domácí hráč předložil spoluhráči gólovou šanci, kterou proměnili domácí ve vedoucí branku," mrzela Žatecké ztráta první půle v poslední minutě. „Po změně stran bylo utkání rovněž vyrovnané, naši hráči měli několik standardních šancí. Ovšem momenty v sedmdesáté páté a následně zhruba v osmdesáté minutě rozhodly nakonec o další prohře," dodal Pavel Maňák.

Žatec tak dosud prohrál s Kladnem 1:5, Souší 2:3, od třetího kola pak dokonce nedokázal vstřelit ani branku. Slavoj prohrál s Litoměřicemi 0:3, Lovosicemi 0:4, s týmem Brozan 0:4, pak dokonce 0:10 s Chomutovem a aktuálně 0:3 s Motorletem Praha. Důvodem vysokých proher jsou problémy s kádrem, Slavoji se nepodařilo zcela zacelit díry po odchodech několika dlouholetých opor po minulé sezoně.

Osmé kolo sehraje Žatec doma, v neděli 28. září přivítá od 16.30 hodin čtvrté Neratovice.

Tabulku divize vedou po sedmi kolech Litoměřice se ziskem sedmnácti bodů, stejný počet získaly také Brozany a Horní Měcholupy. Neratovice, příští soupeř Žatce, má čtrnáct bodů. Před posledním Žatcem je patnáctá Libiš, má pět bodů a už i ta dokázala jednou vyhrát a dvakrát remizovat. Na čtrnácté příčce je Libiš s šesti body, sedm bodů má Nový Bor na třinácté pozici.

Motorlet Praha - Slavoj Žatec 3:0 (1:0)

Sestava Žatce: Aschenbrenner - Sýs, Bešík, Bednář, V. Hynek - J. Hynek (84. Tatár), Rosendo, Hassman, Karban - Hodina (84. Svoboda), Klíma (84. Weinhauer)

Fotbalová tabulka