V pondělí 10. března odpoledne vyjíždělo pět hasičů v Lounech likvidovat uniklý olej z auta na silnici.

Jejich auto se zapnutou zvukovou a světelnou signalizací na místo nedojelo, na křižovatce ulic Osvoboditelů, Táboritské a Poděbradovy v Lounech se střetlo s dalšími třemi vozidly.

Kromě „liazky“ lounských hasičů se na křižovatce střetly osobní auta Hyundai Pony, Ford Mondeo a Škoda Fabia. „Při nehodě byly lehce zraněny dvě osoby – 28letý řidič vozu Ford Mondeo a 41letý řidič Škody Fabia,“ uvedla Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí.

Celková škoda byla odhadnuta na 255 tisíc korun. „Příčina a zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření dopravní policie,“ dodala mluvčí. Olejovou skvrnu tak místo lounských hasičů zlikvidovala jednotka Sboru dobrovolných hasičů Cítoliby.

„Při nehodě v Lounech byla poškozena cisternová stříkačka CAS 24 Liaz. Škoda na autě hasičů byla předběžně odhadnuta na 70 tisíc korun. Jak dlouho potrvá oprava, nedokážu v tuto chvíli odhadnout. Nicméně lounská jednotka má k dispozici záložní vozidlo CAS 24,“ uvedl Lukáš Marvan, mluvčí hasičů v Ústeckém kraji.