Ve Slavětíně se o víkendu konal 8. ročník Memoriálu Stanislava Kučery, soutěže dobrovolných hasičů.

Soutěžilo 10 mužských a pět ženských družstev sborů dobrovolných hasičů. Klání sledovalo zhruba tři sta diváků. „Jedenáctým družstvem, které se neúčastnilo soutěže oficiálně, bylo smíšené družstvo německých dobrovolných hasičů z našeho partnerského města Leubsdorfu. Kamarádi hasiči si osobně vyzkoušeli běh na 100 metrů a útok. Musím uznat, že napoprvé se hasičům z Německa vedlo velice dobře a jejich naměřené časy nás příjemně překvapily a atakovaly soutěžní časy našich družstev,“ sdělil starosta Slavětína Jaroslav Jandl.

Putovní pohár starosty si z 8. ročníku Memoriálu Stanislava Kučery nakonec odvezlo družstvo dobrovolných hasičů z Touchovic. Jejich mužstva mužů i žen obsadila první příčky. Domácí družstva obsadila v kategorii mužů třetí místo a v ženách druhé místo.

„Při soutěži došlo také k nepříjemné události, která byla způsobena pádem našeho kamaráda, hasiče Miroslava Holuba, který se při překonávání stěny zranil a musel být převezen do nemocnice a následně operován. Všichni mu přejeme brzké uzdravení,“ sdělil starosta.

V neděli se konala dětská hasičská soutěž, které se zúčastnila čtyři družstva mladých hasičů ze Slavětína, Koštic, Touchovic a Počedělic. „Chtěl bych poděkovat účastníkům za vynikající přístup a slušné chování při této akci. Pořadatelům za osobní čas, který věnovali přípravě 8. ročníku. Sponzorům, ke kterým patří mimo jiné také městys Slavětín a Mikroregion Perucko, za finanční podporu,“ dodal starosta Jaroslav Jandl.

(pk, jan)