Stovky lidí, které proudily letos na začátku listopadu v období kolem Dušiček upravit hroby svých blízkých v Postoloprtech, si mohly všimnout četných proměn na hřbitově v tomto městě. Radnice nechala na hřbitově opravit jeho hlavní stavební monument - historickou kapli a nově zřízena na hřbitově byla také vsypová loučka. Proběhly i další drobnější úpravy.

Opravená kaple na hřbitově v Postoloprtech.Zdroj: Deník/Libor Želinský „Na hřbitově letos proběhly investice za necelých zhruba 400 tisíc korun. U kaple, která se využívá ke smutečním obřadům, byly opraveny některé kamenické prvky a celá památka dostala také novou fasádu. Práce související s kaplí stály asi 260 tisíc korun," uvedl na dotaz Deníku Zdeněk Pištora, starosta Postoloprt.

Nově zřízena byla na hřbitově také vsypová loučka, a to v těsném sousedství uvedené kaple v zadní části hřbitova. Loučka je označena cedulí. Před ni byla umístěna i kamenná lavice a stůl k možnému odpočinku a tichému rozjímání pozůstalých. Za vsypovou loučku a okolní prvky město zaplatilo asi 90 tisíc korun.

Provoz hřbitova v Postoloprtech zajišťuje organizace s názvem Služby města Postoloprt. Má rozlohu asi 1,5 hektaru a kapacitu přibližně 2000 hrobových míst. Tento hřbitov byl založen už v 19. století. Stejná organizace se stará také o hřbitov v sousedních Skupicích.

Opravená kaple na hřbitově v Postoloprtech.Zdroj: Deník/Libor Želinský

Opravená kaple na hřbitově v Postoloprtech.   foto: Deník/Libor Želinský