Dva hudební kluby v Lounech budou moci bavit své návštěvníky i nadále do časných ranních hodin. Jejich provozovatel požádal tamní radnici o výjimku z obecně závazné vyhlášky, která omezuje veškeré hudební produkce a podobné akce nejvýše do půlnoci.

Výjimka povoluje provoz v pátek, v sobotu a ve dnech před svátkem až do čtyř hodin do rána. Lounští radní ji v minulých dnech udělili Retro Clubu v Husově ulici a také Zanzibar - Coctail klubu na náměstí Zschopau. „Žádné zásadní stížnosti na rušení nočního klidu z podniků v loňském roce nebyly, proto jsme výjimku prodloužili. Stále ale platí, že při problémech ji můžeme zrušit," uvedl Radovan Šabata, starosta Loun.

Hluk působí zejména v letních měsících mládež, která vychází před kluby. Větším problémem je ale spíš nepořádek, který působí. I na to radnice reaguje. „Výjimku z vyhlášky jsme podmínili tím, že provozovatel zajistí úklid v nejbližším okolí podniku. Rozhodně nechceme, aby naši občané museli ráno, třeba při cestě na nákup, šlapat ve střepech," zdůraznil R. Šabata.

Třetí diskotéka, York - New Impérium na náměstí B. Rejta, tentokrát o prodloužení výjimky nepožádala. Ukončila totiž činnost.