Radnice v Lounech nepřestává hledat vhodný objekt pro vybudování tanečního sálu, kde by se mohly konat plesy a společenské akce.  Po několikaměsíčním vyjednávání o koupi Domu kultury se ukázalo, že vstupní náklady by byly až příliš vysoké. Zaměřila tedy teď nově pozornost na bývalou Zastávku, nyní diskotéku Imperium.


„Jednání s vlastníkem objektu Janem Greisigerem už  proběhla. Nabídl nám cenu, ale o ničem není ještě rozhodnuto,“ uvedla tajemnice radnice Renáta Čapková.


Zástupci města si objekt již prohlédli. „Muselo by dojít ke stavebním úpravám, zřejmě by ale nebyly tak finančně nákladné,“ myslí si R. Čapková.


Rozhodnutí zřejmě padne během začátku léta. Vedoucí odboru rozvoje města má za úkol předložit radě města odhad předpokládaných nákladů.


Pokud by se radnice s vlastníkem domluvila, vyřešila by dva problémy – město by získalo nejen taneční sál, ale i vliv na provoz diskotéky, s jejímž provozovatelem město v minulosti vedlo několik správních řízení kvůli opakovanému porušování vyhlášky o hluku a délce otvírací doby.


Město dlouho usilovalo o odkup domu kultury, ovšem majitelé za něj požadovali 14,5 milionů korun. Další desítky milionů by musela radnice investovat do rekonstrukce chátrající budovy.


Kromě Imperia ještě zůstává ve hře také pavilon A na výstavišti. K němu bude vypracována  studie na posouzení vhodnosti   objektu.