Střídání stráží! Místo omladiny a dunících rytmů nastoupí dámy v róbách, pánové v oblecích a hudba o dost klidnější. Taková je budoucnost objektu v Poděbradově ulici v Lounech. Diskotéky nahradí prostory pro pořádání plesů.

Město Louny se rozhodlo koupit tento dům, protože už několik let hledá prostory pro pořádání plesů a podobných společenských akcí. „Nyní probíhá příprava kupní smlouvy a všech potřebných podkladů. Uzavření smlouvy předpokládáme v září," uvedla Miloslava Kalivodová, vedoucí odboru správy majetku lounské radnice. Poté by měly začít nejnutnější stavební práce, které prostory přizpůsobí pro nový účel pořádání plesů od zimní sezony.

Otazník se ale stále vznáší nad tím, co konkrétně v objektu bude - samozřejmě kromě tanečního sálu. „Způsob a rozsah provozování bude ještě předmětem jednání v orgánech města. Pokud by měli občané města zájem se zapojit svým návrhem či přáním do diskuse, uvítáme jejich názory," sdělila M. Kalivodová.

Zastupitelé rozhodli o koupi domu čp. 1135 za bezmála jedenáct milionů korun. Podle odhadů budou dalších 3,7 milionu stát nejnutnější úpravy, bez nichž provoz nebude možné zahájit. Do nich lze zahrnout výměnu elektroinstalace, rozšíření sálu, položení podlahy či vybudování nových šaten. Další sumu si má později vyžádat zateplení objektu a výměna oken.

Poslední diskotéka proběhne 8. září

Závěrečným dnem pro příznivce diskotéky, Musiclandu Imperium Louny, jehož součástí je i klub Ithaka, se stane sobota 8. září. Tehdy se tam podle internetových stránek klubu má uskutečnit poslední párty. A to po více než sedmi letech. Kromě jiných tam budou hosty Dan Rakaczký, Aleš Lehký z Lunetiku a jako hlavní hvězda Leoš Mareš. Ten klub v květnu 2005 otevřel.

Imperium má za celou tu dobu na kontě nesčetné množství výtečných akcí, ale přineslo také mnoho problémů a sporů s lidmi z okolí i městským úřadem. Obyvatelé Poděbradovy ulice si například dlouho stěžovali na chování návštěvníků podniku. Ti často tropili hluk, rozbíjeli sklo, prali se nebo jen tak uprostřed noci křičeli. Před několika lety dokonce drželi strážníci před klubem stálé noční služby, nakonec tam umístili monitorovací kameru. Provozovatel diskotéky také léta bojoval s lounskou radnicí, přesněji proti vyhlášce, omezující čas noční hudební produkce. V paměti Louňanů je možná také aféra, při níž měli mladiství přihlížet přímo na podiu klubu živému sexu pornoherce a tří dívek. Měly to dokumentovat fotografie, které podnik vystavil na svém webu. Tehdy se ale podle policie neprokázalo, že by se jednalo o trestný čin nebo přestupek.