„Máme v úmyslu nechat zrekonstruovat střechu a opravit fasádu kaple. Bohužel na úpravu interiéru už nám asi nezbude dostatek finančních prostředků,“ uvedl místopředseda Spolku pro obnovu Ročova Karel Chlouba. Na opravu přispěla obec, obyvatelé i firmy. „Podařilo se nám získat ve sbírce 18 tisíc korun od různých dárců z řad obyvatel a dalších lidí. Částkou deseti tisíc přispěl ročovský obecní úřad a téměř sto tisíc korun jsme získali od společnosti T–Mobile,“ řekl K. Chlouba.

S pracemi by se mohlo začít během několika dní. „Během týdne bych rád uzavřel smlouvu na opravu střechy. Se samotnými pracemi se začne, co nejdříve to bude možné,“ řekl Chlouba. Pseudorománská kaple svatého Antonína Paduánského v Úlovicích pochází z doby kolem roku 1900 a není státem chráněnou památkou.

Spolek pro obnovu Ročova vznikl v roce 1999, jeho původním posláním byla rekonstrukce kostela Narození Panny Marie v Horním Ročově. Po skončení těchto oprav se členům spolku podařilo rekonstruovat i další památky, například kapli v Břínkově, pamětní desku na domě ročovského rodáka, legionáře a spoluzakladatele československého válečného letectva Augustina Charváta nebo pomník obětem první světové války v Horním Ročově.