V Podbořanech není vyloučen zánik kina. Do konce roku musí zastupitelé města rozhodnout, zda zachovají kino či zda budovu kulturního domu využijí k jinému účelu.

Nájemce budovy Jaroslav Štěpánek nesouhlasil se snížením financí od města na energie, což zastupitelstvo schválilo minulý měsíc. Představitelům města nyní vzkázal, že pokud nedostane vyšší příspěvek, je připraven smlouvu k 31. prosinci 2007 ukončit. „Za těchto podmínek už nechci pokračovat v provozování kina. Každý rok se dohadujeme, kolik na kulturu dostaneme. Náklady se pořád zvětšují. Už mě to unavuje. Město by se mělo zamyslet, jak bude do budoucna podporovat kulturu v Podbořanech,“ uvedl Jaroslav Štěpánek.

Zastupitelé mu schválili příspěvek 290 tisíc korun na letošní rok. Na příští rok to zatím odmítli. Současný nájemce se pak rozhodl, že na konci prosince z kulturního domu odejde. Vedení města má nyní osm měsíců na to, aby našlo pro kulturní dům buď nového nájemce nebo nové využití. „Pravděpodobně bude vypsáno výběrové řízení na nového provozovatele kulturního domu. Pokud by se nenašel, budeme pro budovu muset hledat jiné komplexní využití. Objevil se například nápad přestěhovat tam knihovnu a další kulturní aktivity. Další z možností je budovu pronajmout či prodat,“ řekl Radek Reindl, starosta Podbořan.