„Tak špatnou sezonu jsme dlouho nezažili. Hlavně v srpnu, kdy hodně pršelo, lidé skoro nechodili," shodují se provozovatelé koupališť v Žatci a Lounech. Obě už zavřela a sčítají ztráty.

Městské koupaliště v Žatci po rozsáhlé rekonstrukci a znovuotevření v roce 2012 během minulých dvou sezon navštívilo vždy téměř dvacet tisíc lidí. Letos to bylo zhruba devět tisíc. „Hlavně srpen byl v tomto ohledu špatný, za celý měsíc přišlo jen 1400 návštěvníků," uvedl Andrej Grežo, ředitel Technické správy města Žatec, která má koupaliště od města pronajaté. 

Sezona prakticky skončila v polovině srpna

„Sezona byla špatná. Kvůli počasí skončila prakticky 11. srpna, pak už skoro nikdo nepřišel," sdělil Václav Mareš, vedoucí koupaliště v Lounech. I tam letos přišlo podstatně méně návštěvníků než loni, podle jeho odhadu tak o třetinu. I v Lounech má městské koupaliště pronajaté Technická správa města.

„Ekonomické ztráty kvůli špatné sezoně budou poměrně velké. Ukazuje se, že bez dotace od města by provozovat koupaliště nešlo," dodal A. Grežo.

V Žatci i Lounech jsou součástí koupališť i sauny, které zůstaly přes léto zavřené. Jejich opětovné zprovoznění se chystá na začátek října. V obou městech už mají lidé možnost se vykoupat v krytých bazénech, otevřené jsou plavecká hala v Lounech i bazén při obchodní akademii v Žatci.