Trávníky v areálu žateckého koupaliště dostanou nové zavlažování. Jeho pořízení připravuje Technická správa města (TSM). Nové zavlažování vyjde na zhruba jeden milion korun. TSM by měla letos dostat z městského rozpočtu na provoz koupaliště čtyři miliony korun a zmíněný milion na zavlažování půjde z této částky.

Dosud se k zalévání trávy na koupališti využívá přenosné zavlažování napájené hadicí pitnou vodou z řadu. Ta je ale drahá. Nově bude proto využívána voda z Ohře, tekoucí jen asi 200 metrů pod koupalištěm. Bez pravidelného zalévání by tráva nerostla. Nyní se zalévá prakticky denně.

„V první etapě letos v létě se zprovozní přívod od řeky na koupaliště. Ve druhé fázi na podzim po skončení návštěvní sezony se postaví vlastní zavlažovací systém na trávnících," sdělil Milan Pipal, člen dozorčí rady TSM.

Zastupitelé v závěru června odsouhlasili, že TSM může milion korun z provozního příspěvku využít na investici do zavlažovacího systému. „Nové zavlažování bude ukryté v zemi a na povrch bude vyjíždět, jen když bude třeba kropit trávníky. Stejný systém se využívá třeba na fotbalových hřištích," vysvětlil Andrej Grežo, ředitel TSM. Podle něj půjde o automatický systém, který bude sledovat vlhkost půdy a v případě potřeby se sám spustí.