Základní umělecká škola Louny připravuje v rámci svého projektu K čemu slunce, když není den?, který podpořilo Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy ČR a OSA, vydání výukového materiálu. Tento materiál, který je určen nejen základním uměleckým školám, se věnuje tématice holocaustu a skládá se ze zpěvníku a CD, které bude obsahovat písně v něm publikované. Podklady pro realizaci jak zpěvníku, tak CD poskytl škole hudební skladatel Daniel Dobiáš, se kterým škola dlouhodobě úspěšně spolupracuje.

A právě on oslovil ke spolupráci umělce z naší populární scény. A tak vedle herečky Táni Fischerové a manželů Heřmánkových přislíbil spolupráci na CD i herec Ladislav Frej, který ve čtvrtek 20. října zavítal do nahrávacího studia ZUŠ Louny.

Za velice příjemné atmosféry vznikla krásná nahrávka písně Železářství. Práce školy a její projekty Ladislava Freje natolik zaujaly, že přislíbil další spolupráci na akcích školy.

Celý projekt představí škola veřejnosti ve čtvrtek 24. listopadu od 18 hodin ve Vrchlického divadle v Lounech. „Těšíme se na vás!," vzkazují lidem zástupci ZUŠ.

Ivana Derflerová