Milovníci originálního piva si už za několik dní přijdou na své v Lounech. V sobotu 30. srpna se tam uskuteční Lounské pivní slavnosti. Na Mírovém náměstí se představí několik minipivovarů. Chybět nebude ani Minipivovar Domov Lounský žejdlík, který celou akci pořádá.

Akce začne v pravé poledne, střídavě ji doprovodí vystoupení mostecké hudební kapely 3D a country Carolina. Před šestou hodinou odpoledne pak zazní muzikál Písničky ze Staré Prahy v podání Divadla M. Hudební program vyvrcholí zhruba o hodinu později koncertem oblíbené formace Děda Mládek Illegal band. „V průběhu dne se můžete zúčastnit pivních soutěží, kterými stejně jako celým programem provede moderátor Petr Říbal," lákají organizátoři.

Připomeňte si: Louny budou mít znovu své pivní slavnosti

Pořadatelé myslí také na děti. Ve 14 hodin odstartuje zábava na malé scéně, určená právě jim. Bude se tancovat a zpívat. Již zmíněné Divadlo M nabídne také dvě pohádky.

Představí se pět malých pivovarů

Hlavním programem ale bude přece jen pivo a jeho ochutnávky. Kromě domácího Lounského žejdlíku a rovněž lounského Piva ZLoun si budou moci lidé pochutnat na produktech Mosteckého Kahanu, slánského Antoše a minipivovaru U Stočesů z Rokycan. Na místě bude i další občerstvení.

Pokud se akce dočká pozitivní odezvy, mohlo by se jednat o začátek nové tradice. Pivní slavnosti už kdysi před lety ve městě probíhaly, ještě v době fungování velkého Pivovaru Louny. Při nich si mohli zájemci prohlédnout i provoz.