Pořádná rvačka se strhla v lounské diskotéce Imperium v noci z pátku na sobotu 25. července. Zasahovat musela státní policie i městští strážníci, rozčilení lidé si dovolovali i na muže zákona.

Pět proti třem

„Do incidentu bylo zapojeno celkem osm osob – pět hostů, kteří se v podniku chovali nevhodně, a tři pracovníci baru," uvedla policejní mluvčí Marie Pivková.

Ošetřeni byli tři lidé

Tři osoby musely po konfrontaci vyhledat lékařské ošetření, sanitka přijela přímo před diskotéku na náměstí Benedikta Rejta. Účastníky bitky se stěží dařilo policistům uklidnit. Podle dostupných informací však žádný muž zákona nebyl zraněn. „Obviněn zatím nikdo nebyl, skutek policisté vyšetřují jako výtržnictví. Vyšetřování pokračuje," dodala Pivková.

Co konflikt vyprovokovalo, není jasné

Podle ředitele Městské policie Louny Radka Baláše při příjezdu jejich jednotky už byla situace klidnější. „Setrvala na místě pouze z preventivních důvodů. Incident řešila státní policie," sdělil.

Co bylo na začátku konfliktu, není jasné. Hudební klub na žádost Deníku o kontakt nereagoval. Na konci však bylo několik zakrvácených lidí a pořádné pozdvižení na ulici.

Motorkáři dostali pokutu

Strážníci kontrolují v pátek a v sobotu podniky s nočním provozem pravidelně. Podle slov jejich ředitele se problémy, rušení nočního klidu nebo přílišný hluk, objevují ojediněle. „Vyskytují se spíš u náhodných akcí, jako byl například týž víkend sraz motorkářů ve Stromovce. Tam byla uložena pokuta za porušení městské vyhlášky," uvedl R. Baláš.

„Pokud dojde k problému u stálých nočních podniků v Lounech, tak je buď osobně řeším s majitelem podniku s následným opatřením, nebo jsou řešeny na společném setkání vyvolaném vedením města," ujistil.

Problematické podniky musí končit dřív

Na zkušenostech radnice s provozem podniků přitom záleží. Právě město uděluje těm bezproblémovým výjimky z vyhlášky o hudebních produkcích. Ta určuje jako závěrečnou hodinu všech podobných veřejných akcí půlnoc. To by se asi klubům příliš nelíbilo.