Čilý ruch panuje v těchto dnech na městském koupališti v Lounech. Vše se připravuje na novou sezonu. Koupaliště, pokud to počasí dovolí, se poprvé totiž otevře už v sobotu 3. června. Tedy za tři týdny.

Na koupališti pracuje desítka lidí

Novým provozovatelem areálu je městská příspěvková organizace Správa sportovních zařízení města Loun (SSZML), jež se v Lounech stará už o několik sportovišť. „Na koupališti v těchto dnech pracuje desítka našich zaměstnanců, které jsme tam převedli ze zimního stadionu a sauny. Provádějí opravy, údržbu a další nutné práce," sdělil Radek Příhoda, ředitel SSZML.

Vstup je jiný

Na návštěvníky čeká na koupališti několik změn a novinek. Na tu první narazí hned při příchodu u vchodu. V provozu je od jara restaurace, která má nového nájemce. Stará plechová bouda při vstupu na koupaliště zmizela, vstupenky se budou prodávat z okénka místnosti, kde dřív byla ošetřovna. Ta bude jinde a nově vybavená. Celý prostor vstupu dostává novou dlažbu.

Další novinkou budou fungující všechny atrakce v zážitkovém bazénu, což nebylo v poslední době zvykem. „Provedli jsme opravy technologií, takže budou v provozu všechny vodní atrakce," sdělil Zdeněk Beckert, správce koupaliště.

Zavlažování trávníků opět funguje

V samotných bazénech došlo na opravu obkladů. Opravami prošlo zavlažování trávníků, takže by jejich část hlavně kolem bazénů měla být během sezony v lepším stavu.
V podstatně lepším stavu budou toalety. Ty u okének s občerstvením procházejí rozsáhlou opravou, vnitřní vybavení je kompletně nové. Opravují se i druhé toalety u budovy s technologickým zázemím.

Děti se mohou těšit na rozšířené hřiště. Zdroj: Deník / Petr Kinšt „Ve spolupráci s našim zřizovatelem, městem Louny, jsme na koupališti doplnili dětské hřiště o další atrakce. Chtěli bychom u něj postavit stánek s menším občerstvením. Maminky dětí, které si bodu hrát na hřišti, si tak budou moci v jeho blízkosti dát nějaké drobné občerstvení," vysvětlil Radek Příhoda.

Naopak pro letošní sezonu nebude otevřeno občerstvení v dřevěném objektu u potoka. „Ten musíme nejprve opravit, letos to už nestihneme," sdělil Radek Příhoda.

Koupaliště shání plavčíky

Na bezpečnost návštěvníků budou dohlížet plavčíci ze tří stanovišť. „Plavčíky stále sháníme, rádi nabídneme zájemcům letní brigádu," řekl ředitel SSZML.
„Do budoucna chceme ještě vyřešit převlékárny pro návštěvníky, které se nyní nacházejí v patře a musí se do nich po schodech. To není ideální. Chceme najít nějaké řešení, aby převlékárny byly někde poblíž bazénů," nastínil plány Radek Příhoda.